Skip to main content

My Graduation Day

Assalamualaikum

Alhamdulillah...berkat usaha, doa ibu ayah & insan-insan tersayang yang mengambil berat tentang diri saya, akhirnya saya secara rasminya telah bergelar graduan dalam jurusan Bachelor of Engineering (Hons) Electronics (Communication) dari UiTM Shah Alam. 

Susah payah yang saya lalui saya simpan sebagai kenangan, pengalaman & kekuatan untuk saya majukan diri. Saya abadikan gambar-gambar sepanjang sesi konvokesyen di blog ini sebagai kenangan untuk saya kenang sepanjang hayat saya. Kenangan bersama 'orang-orang kuat' yang banyak menyuntik semangat & sentiasa bersama saya jatuh & bangun.Untuk ibu & ayah..jasa kalian takkan mampu wani balas walau dengan apa jua cara.Namun,berbekalkan apa yang ada..apa yang termampu..selagi terdaya,wani akan berusaha bahagiakan ibu & ayah.InsyaALLAH.. Untuk Ami Syaqry, terima kasih atas segala pendapat,semangat & perkongsian pengalaman suka & duka.

Selaku penatarias gaya saya..Terima Kasih Ibu:)

Ok..langkah terakhir:)

Tadaaaa!!!dah bersiap sedia di belakang hall

My coursemate yang awesome. Selamat maju jaya semua!

Cepat...cari makhluk tersembunyi.Yeayyhh..itu saya!

Adat Istiadat

Adat bergambar

Berdiri tegak depan stage pun nervous:P


Alhamdulillah..selesai

Ibu ayah..pendorong kejayaan

Mesti ramai yang tak tahu..ibu saya sangat kelakar & sempoi:)

Ayah comel.Tapi part kejut bangun subuh garang cam komando.Huhu:P

Ni komando gak..komando tolong pegang bunga.Hehee:P

Penguat semangat saya

Sedih ayah tengok anak dia comot camnih:/

Zati comel, i miss u

Ryhan..Gadis hebat ok:)

Merenung masa depan

atlet gemok berjubah

New chapter..get set go!!

Terbang

Melompat lebih tinggi

Aksi time tadika dulu tak sempat nak buat

Gaya tunggu mertua sarung cincin

Sealbum ijazah

Aksi berkelah pantai telok kemang

Muka masih student katanya:)

Banyak lagi cabaran yang bakal ditempuhi akan datang, Insyaallah mudah-mudahan saya & insan-insan tersayang diberikan kekuatan untuk menempuhinya. Suka atau duka, moga Allah mempermudahkannya buat kita & diberi kebahagiaan dalam hati kita.


















Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …