Skip to main content

Open House

Assalamualaikum

Phewwww...giat seharian ber 'open house' ke sana sini. Gigih membawa perut yang berat, padat & sendat ke sana ke mari.Dan apa yang paling penting, saya dapat jumpa semula kawan-kawan lama dari sekolah rendah-menengah dulu.Dapat menghabiskan masa bersama-sama untuk berkongsi cerita dan perkembangan terkini. Hmm..cepatnya masa berlalu.Alhamdulillah, masing-masing bahagia dengan kehidupan terkini.Happy:)

Seronok bila Miha, Suhaili & Liza datang menjemput saya dirumah, rasa macam nak gi kutip duit raya lagaknya. Berbekalkan perut yang kosong & berkeroncong.Dalam kereta,saya & kawan-kawan tak habis-habis meneka menu-menu menarik yang bakal dihidangkan. Rumah Ayu selaku rumah pertama yang diserang hendap oleh kami dijangkakan akan mengalami kerugian yang amat dahsyat akibat kedatangan tetamu yang mampu melicinkan apa saja.Tinggal pinggan mangkuk je selamat.Tu pun hampir-hampir jee..skett je lagi:P

Kamilah Si Gadis Desa...Phewwiett yang kanan tuh!Hahahaa:P
Dari kiri: Miha, Wani(nak jugak!),Liza,Suhaili & Ayu.

Alhamdulillah..bergelar Dr. sudah sahabatku ini..Dr.Liza. Semulajadi sangat sopan.Terus sembuh kalo jadi pesakit Liza ni:)

Dah alang-alang hijau cam padi tu kannn..Menggedik skali:P

Itu dia..tuan rumah bakar sate bertemankan angin sawah padi yang sepoi-sepoi bahasa.Mana nak dapat makan sate kat tempat best camni babe!syurrrr jee:)


Sate tiada had.Makan selagi termampu.Diaorang akan terus bakar..dan bakar.. dan bakar..

Nasi tomato,bihun sup,mee goreng..alaaaa..macam-macam ada:) sesuai dengan keperluan perut kami:P

Sate round ke-4.Ini memang jaguh bertahan..cakap banyak pun tak guna maaa:P

Tuan rumah silap besar arr buat puding karamel giler sedap nihh..lepas tu jemput pulak org mcm saya. Erkkk:P

Lepas dah pening-pening lalat akibat kekenyangan tu..kitaorang bertandang pula ke rumah suhaili.Akibat perut dah penuh, so kami terpaksa menggunakan perut kedua.*Ehh!ko ingat lembu ke ada sampai 4 perut? Tapi yela kan..dah mak suhaili hidangkan laksa, takkan saya & kengkawan nak tengok je kan?Favourite tuhh!so,memang gasak arr guna spare tyre ke,perut kedua ke,asal dicerna & dihadam dengan baik dah la. Nyumeyhh..

Comel sangat ada buah anggur tu, simbolik santapan diraja gitu.I like..like! Thanks makcik!


Fuhh..lagakku mengalahkan tuan rumah."Ye..jemput makan semua, jangan malu-malu:P"

Lepas dah tersandar kekenyangan, kitaorang mencari mangsa untuk dibuli & diuli. Apa lagi, si Aleesya gebu ni la pengubatnya.Mommy Aleesya ni senior saya dari sekolah rendah & samihah ni pulak auntynya.Kecik je kan dunia ni? Baby Aleesya ni baby susu ibu 100%, kalau pump simpan dalam botol pun dia taknak taw. Nak yang fresh,segar dari ladang.Memang mencabar gak kan sebab mommy dia berkarier.Tapi Alhamdulillah, urusan yang baik itu sentiasa Allah permudahkan. Aduhaaii, sangat la cerdik & menghiburkan. Mommy dia memang tak bosan kalau duduk rumah sesorang pun. Keletah si Aleesya bukan setakat atok & nenek dia je yang rindu, kitaorang aunty-aunty ni pun asyik teringat-ingat nak jumpa dia lagi:)


So adorable

Ok...slowly dah boleh jadi geng:)

Aleesya sibuk melayan tetamu

Opsss...sabar jela aku budak nih.Geraamm:)

Serius kan??cam BFF je dengan suhaili..Hahaha:P

Dengan aunty penyayang:)


Brilliant Aleesya disamping aunty wani:) 

Layanan Aleesya kat kitaorang semalam memang tiptop.Rasa nak datang lagi sebab dia laa.Part paling best, bila kitaorang nak balik..Aleesya siap nangis-nangis lagi sebab dia rasa macam hilang kawan/teman agaknya.Dah takde orang ramai-ramai nak melayan dia kan..walaupun dia mungkin nak mengada-ngada je. tapi ntah la,saya cam touching sket la.Berat hati gak rasa.It's ok,nanti Aleesya dah besar sikit..kitaorang datang lagi ye:)

Why so sad?? sedih la aunty camnnih:(

Seronok sangat umur-umur macam sekarang ni masih berkesempatan menghabiskan masa dengan kawan-kawan sekolah.Rasa muda & innocent abes.Hehehe..Lepas ni,saya akan merindui kawan-kawan saya. Walaupun lepas ni kehidupan masing-masing akan berubah, tapi saya harap kami masih diberi kesempatan untuk berjumpa atau bertanya khabar. InsyaALLAH..









Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …