Skip to main content

Kemaskini Memori Terindah

Assalamualaikum

Di suatu pagi yang nyaman & indah, berbekalkan bebelan ibu & ayah dek kerana sampai harini saya masih belum mula mengecat bilik. Maka saya pun memulakan langkah awal dengan duduk termenung memikirkan masa depan bilik saya. Bersakit pinggang saya cat sendiri bilik saya zaman cuti-cuti sekolah dulu, sekarang sebagai persediaan awal untuk menerima menantu, ibu & ayah minta jasa baik saya untuk tukarkan bilik bajet barney & friends saya ni kepada suasana yang lebih mendamaikan gitu:P *Nampak sangat bilik saya sebelum ni hiruk pikuk!

Dekat setengah jam saya duduk berfikir, sebab saya memang bukan dalam mood nak pegang berus cat.*karya seni memerlukan mood jiwa yang mendalam:P.Tapi nak tunggu mood, tahun depan belum tentu sampai.Fikir punya fikir konsep apa saya nak buat, last-last hal lain pulak terpacul kat kepala ni. Saya risau kalau satu hari nanti saya akan merindui bilik lama saya.*Cehh!bajet deco bersama eric,tukar almost 100%. Untuk mengelakkan sebarang rasa terkilan, saya rakam sebahagian objek yang saya sayang.

Fresh flower hanya wujud kalau saya lepak lama kat rumah.Kalau tak..jangan harap!saya suka ada makhluk hidup dalam bilik saya:P

Bunga palsu kesayanganku! 

Gigih saya pasang wallpaper ni zaman awal remaja dulu...Selamat Tinggal Baby:(

Album pertunangan yang saya sayang..

Baru saya perasan, saya tak pernah taruh gambar orang istimewa dihati saya dalam bilik.Mungkin segan kot:P  *Ohh!pemalunya saya:P Tapi segala pemberiannya saya simbolikkan sebagai hiasan yang menyerikan segenap bilik saya.

Walaupun dia cakap Disneyland tak best...tapi saya suka gift ni:)

Wondergirl? Wonderpets? 'W' for wani..cam tahu-tahu je saya memang gila pangkat & suke syok sendiri:)

Audi TT kesayangan..hari-hari drive dalam mimpi sampai tercabut tayar depan:P

3 ekor kesayangan. Ribbon biru yang mula-mula saya dapat (2003)
Dari kiri: London,Aremy,Wunny

Lolibum yang manja..teman tido saya:) Gonna miss u!

Selamat tinggal cadar riang ria,powerpuffgirl & rainbow..
lepas ni mesti banyak koleksi yang plain je kan? boringgg:/

Sayonara playgroundku!!

Sedang feeling saya menyelongkar barang-barang simpanan, terjumpa pulak kotak kuning dikhuatiri berpuaka ni:P Jom ushar ada apa kat dalam.Langkah berjaga-jaga boleh sediakan baldi, kot loya tekak kan:P

Ada jugak jasa DHL kat saya ni:P

Jengg..Jengg..Jengg..la sangattttttt....

Tadaaaa!!! Rindunya kat semua ni!

Ami Syaqry takkan mengaku dia pernah buat semua ni.Muahahaha!! 
Mana dia layan lagu-lagu bagai ni skrg:P

Poskad dari orang yang sama..dipos dari tempat yang berbeza:)

Too Cute:)

Manusia yang mula-mula jadikan nama saya WANIE ROSLI. 
Terima kasih sebab kekalkan nama ayah saya:) Ni zaman sekolah,pakai posmen upahan je:P

Ni akibat kalo senior dah abes skola..tapi masih tak bole lupakan junior.Uweeeekkkk!!

Yippiee!! Dah abes skola+Kad raya terakhir!

Ini diaaa...paling kesayangan.Album zaman kanak-kanaknya.
Kalau rasa nak marah, tengok ni boleh ketawa mengilai. Cute macam Humpty Dumpty!

Dapat Cadbury berbeza saiz...Ada unsur rasuah ni:P

Selamat tinggal bilik riang riaku! Apa pun rupamu selepas ni, kau tetap akan menjadi gudang simpanan semua pemberian & khazanah kenangan terindahku. Saya sayang bilik saya:)

Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …