Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Hantaran Pertunangan

Assalamualaikum
Berkesinambungan dari entry-entry lepas, antaranya Ribbon Experiment. Entry ni ditujukan khas untuk gadis-gadis yang pernah inbox saya bertanyakan tentang hantaran dan khas untuk mereka yang minat buat kraftangan atau gubahan sendiri, mungkin ada idea yang boleh kita kongsikan bersama memandangkan saya DIY (do it yourself) kesemua hantaran pertunangan saya kecuali sirih junjung yang mendapat sentuhan housemate saya, Nadia Zamzuri.Thanks babe!Konsep hantaran ringkas dan mudah.Syok sendiri+berangan+jimat sebagai tips yang saya pegang untuk menjayakan misi ini.Isu tak cukup seni,tangan kayu dah tak timbul lagi dalam saat-saat genting macam tu.Saya belasah je buat sebaik mungkin.
Majlis bertunang sebelah utara kebanyakkan melibatkan makanan dan manisan. Belum lagi barang-barang keperluan seperti perfume dan sebagainya.Namun itu hanyalah adat, mungkin berbeza bagi setiap negeri.     5 dulang berbalas 7 bukanlah jumlah yang banyak, tapi sedikit berat untuk orang yang amatur mac…

E-Day Advert

Assalamualaikum
Cincin pertunangan
Tentang deco biarlah gambar je yang berbicara ye,sebab tak tahu sangat nak ulas apa.Nanti ayat banyak metafora & personafikasi, ada orang muntah-muntah pulak baca:P
Hadiah dari ayah semperna hari pertunangan,sekarang jadi kasut g kenduri:)
Terima kasih kak Zara atas pelamin comel sentuhan beliau yang melatari satu sudut. Ini masih dikategorikan pelamin mini bagi saya. Cuma ditambah dengan penggunaan bench untuk memberikan keselesaan kepada bakal mertua & diri sendiri. Boleh mengelakkan kebas kaki. *Panjang pulak ulasan tentang penggunaan bench ni:P
Pelamin berkonsepkan arabic kata kak zara:)
Hand bouquet saya request Garbera fresh flowers warna pink/purple/peach
HB disediakan oleh kak zara..Terima kasih akak comel:)
Ini perkakas deco tak habis kemas+ HP flipku yang banyak berjasa:)
Segala macam cuppies yang sedap,mini red velvet,apam polka disediakan oleh sahabat baik saya yang sangat berbakat, Eyda. Thank you so much sayang:)
Tahu kenapa saya cakap …

Tetap Tarikh

Assalamualaikum
Ni lagi satu entry yang tajuknya tak selari dengan peristiwa sebab peristiwa tajuk tu saya rakam dihati. Wohohoh..bab nak poyo lebey memang serah! Merah-merah telinga orang baca:P Btw,Saya baru balik berjemur di Pantai Cherating,then terus balik Penang.Bahagia!
Alhamdulillah kedatangan keluarga Ami Syaqry ke Penang baru-baru ni untuk menetapkan tarikh nikah sanding dipermudahkan & berjalan dengan lancar. Seperti biasa la aktiviti makan tengahari kat rumah saya,lepak-lepak..dah pernah ada dalam entry terdahulu.Tapi  kali ni kitaorang wat aktiviti santai je,riadah kat penginapan diaorang dan keluar dinner sesama.
Cuaca petang yang baik untuk aktiviti riadah keluarga
Kanak-kanak sila mandi bawah rumah je ok!
Tapi kanak-kanak sorang ni kuat & berani..Ummar mandi kolam besar:P
Yeaayy..keluarga dari rumah biru dah bersediaaa!
Team orang bujang pun dah sedia..tapi saya hantar wakil jela:P
Tapi ini team paling sweet..sentiasa bercinta.Rahsia bahagia kena rujuk orang tua kita:)