Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Kenduri Kahwin

Assalamualaikum
Sambungan dari entry malam berinai tu, keesokan harinya Sabtu, 2.3.2013 terus berlangsung kenduri sebelah perempuan di Penang. Memang sekali harung je kenduri kitaorang ni.Lusanya, Ahad kenduri pihak lelaki pulak di Ipoh.*next entry cheq story:)
Untuk kad kahwin,kitaorang bincang untuk design yang simple sebab husband saya pun suka design yang clean & simple. Tapi apa yang paling penting, ibu ayah selalu pesan..kita taknak ada kad kahwin mahal+kad kahwin murah, maksudnya kad untuk vip design lain,untuk orang kampong design lain. Kita nak raikan semua tetamu sebagai tetamu istimewa.Tiada vip,vvvvip atau jkkkkk..Opsss!bermakna semua tetamu kami adalah dihargai.Walaupun sebagai tuan rumah kami mohon maaf, mungkin banyak kekurangan dari pihak kami,tapi keikhlasan layanan dalam menerima tetamu tu menjadi suatu perkara yang amat ayah & ibu titikberatkan.Jadi untuk seluruh orang kampong saya yang dijemput & rakan-rakan tersayang, saya edarkan kad yang sama. Sebab…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …

Akad Nikah 1.3.2013

Assalamualaikum

Menjengah ke blogku yang usang, terdetik rasa nak kembali mengabadikan saat-saat indah di blog ni memandangkan kini bermulanya fasa baru dalam hidup.Dah lama dah pun mula:P Namun dimana harusku mulakan?Chewaahh! Mungkin jauh ketinggalan setelah berbulan-bulan lamanya berlalu. Namun memadai untuk dijadikan kenangan, InsyaAllah.

Memudahkan cerita, saya mulakan dari majlis akad nikah yang berlangsung pada beberapa bulan yang lepas. Jumaat, 1 Mac 2013 sekitar jam 3.30 ptg usai Solat Jumaat. Detik indah yang tak pernah pudar dari kotak ingatan saya. Dihadiri Pakcik Man penghulu,  Pakcik Yaakob imam 1 masjid,Jurunikah daerah Ustaz Saad, wakil keluarga kedua belah pihak & para saksi.

Bercerita bab saksi ni, memang ayah saya dah lama berniat mendapatkan saksi yang terbaik, yang memiliki ilmu & latarbelakang pendidikan agama yang baik. (Tak semestinya yang lebih tua itu lebih berilmu ye dakk?) walaupun kami bukanlah berlatarbelakangkan keluarga ustaz,ulama atau tahfiz.…