Skip to main content

Kenduri Kahwin

Assalamualaikum

Sambungan dari entry malam berinai tu, keesokan harinya Sabtu, 2.3.2013 terus berlangsung kenduri sebelah perempuan di Penang. Memang sekali harung je kenduri kitaorang ni.Lusanya, Ahad kenduri pihak lelaki pulak di Ipoh.*next entry cheq story:)

Untuk kad kahwin,kitaorang bincang untuk design yang simple sebab husband saya pun suka design yang clean & simple. Tapi apa yang paling penting, ibu ayah selalu pesan..kita taknak ada kad kahwin mahal+kad kahwin murah, maksudnya kad untuk vip design lain,untuk orang kampong design lain. Kita nak raikan semua tetamu sebagai tetamu istimewa.Tiada vip,vvvvip atau jkkkkk..Opsss!bermakna semua tetamu kami adalah dihargai.Walaupun sebagai tuan rumah kami mohon maaf, mungkin banyak kekurangan dari pihak kami,tapi keikhlasan layanan dalam menerima tetamu tu menjadi suatu perkara yang amat ayah & ibu titikberatkan.Jadi untuk seluruh orang kampong saya yang dijemput & rakan-rakan tersayang, saya edarkan kad yang sama. Sebab saya sayang & berterima kasih pada semua yang sudi hadir & memeriahkan majlis kami sekeluarga dan tak kurang juga bagi teman-teman yang mendoakan dari jauh. Terima kasih.

Alhamdulillah...

Saya dah tak boleh ingat start pukul berapa saya mula bersiap-siap & disolek oleh sis Farah Dina yang sweet ni. Tapi bagi mereka yang melangsungkan perkahwinan di kampong, saya nasihatkan sila bersiap extra awal.Sebab mengikut pengalaman saya,sekitar pukul 9 ke 10 camtu,once kumpulan bacaan Yassin dah habiskan bacaan,mesti dah ramai makcik-makcik nak jenguk u olls kan?nak bagi tips rumahtangga,tengok pengantin pakai baju warna apa & macam-macam lagi la kan.. kalau pengantin tak siap-siap lagi,alamat bertalu-talu la pintu bilik korang menerima ketukan kunjungan tetamu. Kalau dah bersedia awal kan best, duduk je atas katil tu sambil senyum tersiput-siput malu, terkebil-kebil mata sambil bersalaman dengan makcik-makcik tu. Tak gitueww gadis-gadisku si bakal pengantin?:p

Tak gemar duduk selesa sangat sebab saya mudah tido kalo orang main muka atau rambut:P

Sentuhan Farah Dina

Sentuhan diri sendiri ada laa sumbangan 3%. Hari kahwin dah tak kuasa nak siapkan diri sendiri.Jadilah apa pownn!!

Pak..Pak...Ketipak ketipongg.Yeayy,dah gi sambut husbandku! Untuk pengapit kitaorang takde yang rasmi sangat sebab bersanding kat rumah je pun.Pakai saudara mara sendiri je.. sorang musician,sorang doktor..Hahahaa..perfect combination! 

Thanks Affad & Mimi.  Akak & Abg Ami love you :)

Untuk kek kahwin, meja makan,bunga tangan semua tak payah pening dah sebab Sue red gincu yang buatkan pelamin & sediakan semua ni.Terima kasih banyak dear sebab telah melancarkan majlis wani walaupun Sue sedang sarat mengandung waktu tu. Kalau diingatkan, ramai ibu-ibu mengandung yang terlibat dalam membantu majlis ni dari akad nikah sampai kenduri. Dari bantal hantaran,kek hantaran, candybooth akad nikah,bunga nikah/sanding,pelamin,meja makan,kek kahwin semuanya disediakan oleh bakal-bakal ibu ni. Love u mommies! Terima kasih nadia,eyda & sue:)


My husband ni cermat orangnya..penat wife dia bukak mulut cam ikan paus,ciput je dia suap:P

Kek 2 tingkat pertama dalam hidupku. Selalu sambut birthday kek sepotong jee:P

Janggal betul pakai pedang ni..dapat pisau rambo tu terbaekk!!

Hahaaa...saya kalau dapat tengok husband beraksi beria gini memang suka sangat sebab sesaja beliau tidak akan sama sekali memberikan aksi hot ala majalah mangga ni:P Tapi senyuman tetap Darlie gitueww:)

Ecececeehhh...

Yang tengah syok sendiri ni..kita kasi chance la kan..smpai sekarang pun dia perangai camni lagi:(

Alhamdulillah...dulu solo,kini dah bersuami.Moga nikmat pinjaman Allah ini dapat menjadi pembimbing saya dunia akhirat.

Penat ku beraksi ala majalah pengantin edisi bumper sedangkan husband wat muka gaya akhbar sekolah keluaran rabu:P Sebab tu yang sayang lebih kat dia tuhh:)

Amboii abang Hang Tuah tak lepas keris di tangan..

3 Dara Pingitan..Tetappp!!

Kawan-kawan UiTM yang sesama bersusah payah dulu.Love u girls:)



Model Gulatis tak??Hahahaaa:P

Let‘s grow old together

Ia hanyalah moment indah yang dirakamkan melalui penceritaan gambar. Namun lebih dari itu, ia adalah permulaan sebuah kisah cinta,tanggungjawab & kesabaran. Moga Allah pelihara kami dan pasangan lain diluar sana dengan bimbinganNya. InsyaAllah..







Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …