Skip to main content

I am 25 years old girl

Assalamualaikum

Terlebih dahulu, Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke-28 tahun untuk ibu & ayah tersayang (7/7/84). Moga ALLAH memelihara rasa cinta,kasih & sayang dalam hati kita sekeluarga. Moga ibu & ayah dikurniakan kelapangan jiwa, kegembiraan hati & kesihatan yang baik untuk beramal ibadat.InsyaALLAH.. Tak sabar nak balik Penang Ramadhan ni:) Selamat Hari Lahir juga buat bakal mama mertua, Pn.Miskiah Rais (4/7/56).Moga aunty selalu berada dalam Rahmat & kasih sayang ALLAH,serta berbahagia selalu disamping keluarga & cucu tersayang, Ummar Raimy B. Ammie Syaffieq.


Obsess betol saya dengan umur 25 tahun ni sebab 12 tahun lalu saya selalu terfikir tentang diri sendiri pada usia 25 tahun.*Mmg dari kecik dah kuat berangan:P Alhamdulillah masih diizinkan ALLAH untuk bernafas di atas muka bumi ini & didampingi oleh insan-insan yang tak lokek kasih sayang mereka untuk dikongsi.Terima kasih yang tak mampu dikira dengan jari,dihitung dengan kalkulator, wang ringgit & harta benda buat ibu yang melahirkan wani ke dunia ni (8/7/87).Penantian selama 3 tahun pasangan comel ni dimaqbulkan apabila dikurniakan seorang anak perempuan yang kuat ketawa, menggelabah & kuat makan ni:P Lahir-lahir je kat dunia tapak kaki kiri & kanan dah ada tahi lalat, memang kuat sungguh berjalan.*Ada kena mengena ke?:P Tapak tangan pun ada tahi lalat gak,kata orang..boleh bisu taw kalau makan penampar dari tapak tangan bertahi lalat ni:P Woiihh..hang merapu apa ni wani? Ok,berbalik kepada konteks asal kita ye*macam mesyuarat kabinet! 


Diberi nama Nurhazwani Bt Rosli  yang bermaksud 'Cahaya pemberianku anak perempuan Utusanku' *Hameekk..siap dengan maksud nama ayah sekali.Mesti laaa..nama ayah memang saya tak boleh tinggal.Sebab ayah ni dekat sangat kat hati saya:) Dari maksud nama saya kadang-kadang terfikir & terdetik di hati, "Apa sumbangan aku?", "Sebagai seorang anak,apa yang boleh dibanggakan tentang aku?" Cari punya cari jawapan..memang tak jumpa babe! Bila dah tak jumpa tu,mula la nak menggelabah.*sambil terduduk..tangan kiri pegang dahi,tangan kanan digenggam erat,then tumbuk-tumbuk lantai:P Kemonnn wani...sepanjang 25 tahun buat apa?Buat bodoo kaa? *Ada jugak laa..kerap gak berbuat demikian:(

Sambutan Hari Lahir tahun ni memang sangat-sangat berbeza la.Dah takde partayyy liar cam selalu:P Lepak makan je semata.Kek pun makin kecik!Besor sket je dari cupcake:P Cuma bezanya, ucapan hari lahir dari ibu & bakal mertua tahun ni semakin panjang lebar dari sebelum2 ni.Hehehee.. yela, seram kot tengok anak/bakal menantu yang asyik hiphip horeyyy cam saya ni! InsyaALLAH..Hari lahir tahun ni bakal menjadi sambutan terakhir saya sebagai bujangan.Tolong doakan ye:) Terima kasih ibu/ bakal mama mertua atas ucapan, nasihat & doa kalian.Moga wani dapat menjadi 'seseorang' yang lebih berfungsi untuk diri sendiri & keluarga.Amin..

Bajet birthday girl sangattttt sebab pakai baju ayah hadiahkan..kasut pun ayah hadiahkan time bertunang dulu.Terima kasih ayah:)

Bajet seni di Delicious..

Ini nama dia..melepak!sape tak reti lepak..meh nak ajar:P

Bantal-bantal ni menggalakkan saya untuk tido:P

My Birthday cake yang kecik genit, comel & montel:)

Dia & Latte..saya bukan penggemar coffee.Tapi suke gak poww orang punye!

Asyik ulang tayang muka sendiri..biasa laa..dah kata birthday girl kann:P

Ok foinee...Ami Syaqry nak gambo dengan cake jugak:P

Makan timee..nun jauh di Korea!Kitaorang gi Dubu-Dubu di Midvalley yang menyajikan masakan Korea. Seronok makan kat sini,ramai student UM. Rasa cam cinta kampus gitueww:P

Kami bukan k-pop follower! Blurr gilaaa nak order apa:P

Spicy Toppoki!

Zoom sket..Sayur-Mayur gitu:P

Gileerr ahh...Pedas!!Tapi sedap:)

Spicy Chicken

Citreon Dubu

Dinner:)

Jambu VS Senget

Bakar-Bakar

Ngaapp..Ngaapp..

Hari lahir saya yang paling mudah.Hehe..borak,bincang & makan. Mungkin lebih banyak tanggungjawab yang perlu saya galas selepas ini, masih banyak yang perlu dipelajari dalam masa yang singkat. Tapi saya seronok untuk explore, untuk belajar, untuk tahu:) Yessss! Saya dah bersedia..InsyaALLAH..
































Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …