Skip to main content

Bachelorette Party

Assalamualaikum

Lambat pula update entry berpartayy liar baru-baru ini:P Maklum la balik kampung,lupa diri jap!*orang lain balik kampung insaf:P Tengok tajuk dah sah-sah la party bujangan,tapi tajuk englishnye bunyi cam class je.Padahal gambar ntah hape-hape,macam sambutan harijadi kanak-kanak riang.Boleh la kan..asalkan ada kenangan terakhir saya bersama gadis-gadis kesayangan sebelum diaorang semua jadi isteri orang..mak orang bagai.

Sesungut antenna ni kitaorang DIY je:)

Alhamdulillah..pada satu malam minggu yang indah, kitaorang berkesempatan untuk sama-sama berkumpul di Full House,Sunway Pyramid untuk  lepak-lepak,makan-makan & bahan-membahan antara satu sama lain:P

Tempat yang menyuntik mood comel di hari bahagia..cheewahh!

Bab-bab order time lapar ni memang cobaan btol..rasa nak order lebih dari satu:P

Penata rias gaya...

Tak boleh blah..gagah nak tukar aset tu!senyuman asal sampai telinga taww:P


Selamat berbahagia korang.Aku doakan moga korang menjadi isteri yang solehah & beroleh bahagia dunia akhirat. Btw,nape tarikh saya rahsia?Tengok gambar pun dah tahu jawapannya..Muka dah tua,tapi belum cukup matang.So,tarikh kahwin simpan sendiri-sendiri dulu ok..nanti baru buat pengumuman.*Ko bajet good-good je nak umum-umum bagai?Alaaa..syok sendiri umum kat blog jee,kasi chance arr:)

Sambil perut mendendangkan lagu keroncong:)

Lihatlah kukuku.Alamak weyhh..cincin la!sy tersilap iklan:P

Matang kan kitaorang?? Uhuk..Uhuk:P

Hum tum pyar karte ho:P


Merosakkan harta benda awam:P

Tapi majlis ni memang 2 in 1 pun.Dalam meraikan bakal-bakal isteri orang, kitaorang turut sama  menyambut ulangtahun kelahiran pija yang ke 17.*Ketara bebenor aku menipu ni pija!
Kek 5 Dara Pingitan

Sweet 17 Pija..weeiwiett!

Tapi part baca doa ni nampak sangat banyak hajat,impian..maklum la, banyak tanggungjawab & komitmen nak pikul lepas ni:P

Alhamdulillah...khusyuk hang baca doa:)

Tapi biasa laa..dalam setiap majlis orang,saya yang lebih-lebih.Nak jugak potong kek birthday orang!menyibuk kat mana yang patut:)

Semput arr tiup-tiup ni...kite bakor jela!

Yeayy...kan dah cakap!paling over lak tu.Malu taww!

Ok..berhenti bercakap,nak recharge tenaga:P

Ok..yang pendek beratur depan. *Termasuk dengan saya sekali arr tuh kena dok dpn:P

Nak balik dahh..




Seumur hidup saya,inilah kali pertama edit video,tu pun sebab tak sangka photographer kitaorg ni ada rakam video.Makanya video ni memang disaster la sebab saya yang edit.Tapi seronok rupanya ada video ni,rakam buat kenangan.Saya sukaaaaaa!! Credit to Tashriq, Encik tunang Nadia kerana sudi merakamkan saat-saat terindah kami bersama.Moga majlis korang yang bakal berlangsung June ini berjalan dengan lancar.Amin..

p/s: sila urut dada & bawa bersabar diatas sebarang aksi gedix keterlaluan.Peace yaww!

Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …