Skip to main content

AYAH

Assalamualaikum


Ayah!Ayah! Wani Sayang Ayah! I Love You So Much. Sangat susah kalau bercerita tentang ayah sebab tempat ayah selalu di hati saya.Bila perlu diluahkan tentang ayah, ianya akan menjadi satu ayat yang sangat susah untuk diatur kerana hanya ALLAH yang Maha Mengetahui betapa bertuahnya saya dianugerahkan seorang ayah yang menghabiskan separuh hayatnya untuk mendidik saya, untuk bersabar dengan saya,untuk memegang tangan saya jatuh & bangun, untuk menukarkan air mata saya kepada semangat & kekuatan, untuk bersama saya membuat keputusan penting dalam hidup & untuk melihat kebahagiaan saya. Alhamdulillah..kerana hari ini,saya masih diberi kesempatan untuk mendengar suara ayah. Suara yang saya akan rindu sampai bila-bila...


Tiada bentuk penghargaan yang mampu saya balas,tiada majlis hebat atau hadiah mahal yang mampu saya beri sebagai penghargaan. Namun jika jarak & masa itulah yang menjauhkan kita.. mungkin itulah yang perlu saya belajar 'curi' dari hidup saya. Saya perlu curi lebih masa untuk telefon & dengar suara ayah.Saya perlu curi lebih masa untuk balik kampung tengok muka ayah. Setelah sekian lama hanya ucapan hari lahir yang mampu saya luahkan di corong telefon. Namun di usia ayah 56 tahun baru-baru ini (25 MAY 1956). Alhamdulillah atas pelbagai urusan lain sebagai hikmah, sempat juga saya mencuri masa untuk pulang meraikan bersama-sama ibu & ayah. Terima kasih Ami Syaqry & kawan-kawan yang turut menemani.

Syukur..masih diberikan kesempatan utk moment seperti ini

Ayah..Hero Pertamaku!Sayang Ayah..

Doa Ibu..senjata paling penting bagi saya:)

Terima kasih Mai,Nadia,Tahsriq & Ami Syaqry:)

Pendekatan seorang ayah itu mungkin berbeza. Ada yang lembut tutur nasihatnya, ada yang tegas, ada yang bengis lagaknya. Bersyukur andai kita punya ayah yang nasihatnya kita bawa kemana-kemana, namun andai sebaliknya..bagaimana sekalipun pendekatannya sebagai seorang ayah, percayalah...dalam hati setiap ayah kita, anak mereka adalah anugerah terindah yang pernah dimiliki & ketahuilah besar sungguh harapan mereka terhadap kita. Sejauh mana kita melangkah, bagi yang masih memiliki ibu & ayah..selain berdoa,marilah kita sama-sama berusaha mencuri masa untuk diluangkan bersama mereka selagi masih ada hayat. Namun jika ibu & ayah telah tiada..doa seorang anak itu sebagai medium penghubung kasih sayang yang tak pernah berakhir. InsyaALLAH.

Untuk ibu & ayah.. Wani takkan mampu balas jasa ibu & ayah. Tapi wani harap wani mampu bahagiakan ibu & ayah. Moga doa dari ibu & ayah sentiasa memudahkan impian & cara untuk wani laksanakannya. Amin.

Selamat Hari Lahir yang ke-56 tahun Ayah!

Sayang Ibu...Sayang Ayah...

Popular posts from this blog

Deco & Gubahan Hantaran

Assalamualaikum
Entry kali ni mungkin saya akan banyak sentuh tentang deco & peralatan asas yang diperlukan untuk gubahan hantaran. Macam saya sendiri, saya tidak peruntukkan bajet yang tinggi untuk dulang/pahar dan sebagainya.Cuma diakui saya banyak buang duit kat minyak kereta sebab banyak survey. Huhu..*Terima kasih Ami Syaqry yang banyak bersusah payah untuk majlis ni.
Untuk pemilihan dulang hantaran, fokus saya lebih kepada yang simple & tak mahal sangat sebab minat saya lebih tertumpu kepada bunga-bungaan:P  Nasihat saya, dalam urusan pertunangan..korang boleh pilih apa saja mengikut minat korang.Nak yang cute?fancy?Belasah je.Tapi berbeza bila sampai bab nikah kahwin, ianya macam sebuah misi yang lebih serius.  Suntikan element ‘exclusive’ dalam urusan nikah kahwin seringkali diberikan keutamaan.*Sembang kencang macam dah pernah kahwin,itu hanyalah pendapat berdasarkan penelitian saya:)
Memandangkan saya tiada pengalaman gubah-menggubah ni, apa yang mampu saya pertaruhkan …

Lollipop Bouquet

Assalamualaikum
Jom kali ni muqaddimah pendek je sebab banyak lagi preparation yang belum siap.Wuaaa…dah start takut!Tinggal 2-3 hari je lagi.Ngeee..
Kali ni nak cerita tentang idea yang tercetus bila saya tengok lollipop chupa chups yang saya beli tu agak membosankan.Jadi saya fikir & fikir..nak buat apa ye kasi lollipup murahan ni nampak cute untuk budak-budak kecik?Ibu kasi idea letak ribbon je:P
Rupa asal lollipop seperti yang kita sedia maklum..colourful & sedap:)
Bila idea dah tercetus, saya pun terus capai creepe paper saya yang berbaki,then terus gunting-gunting dan balut lollipop tu & jadikan ia macam kuntuman bunga.Sesiapa nak pakai tissue paper pun boleh,tapi tissue paper saya dah habis buat bunga haritu.Jadi saya recycle je apa yang ada.Hehhe:P
Bab sepahkan rumah...serahhhh!Haa..ini dia bunga raya bunga kebangsaan:P
Pastu saya mula susun atas polisterin yang saya bikin dalam entry yang lepas. *Berguna gak rupanya polisterin nih:P Saya mulakan dengan bunga kuning tu.…

Malam Berinai

Assalamualaikum
Hujan-hujan cenggini, seronok gak menulis...sambil makan cucur bilis & kopi panas, nyummss!!Entry malam berinai plak kali ni. Rasa tak sabar nak buat entry tergendala yang lain,nak cepat-cepat completekan semua story,tak sabar nak menulis pasal kehidupan yang terkini je.Tapi kena siapkan cerita ikut turutan la rasanya,sebab nak simpan wat kenangan kan:) Biasa la orang sentimental ni:P
Lepas sesi outdoor untuk akad nikah, malam tu terus buat majlis berinai. Wat majlis berinai kecik je..seronok-seronok & gelak-gelak adik beradik je. Selalu orang berinai sebelum akad nikah kan?tapi sunyi la bergambar sesorang. *Walaupun saya memang kaki bergambar & husband adalah sebaliknya:P Tapi seronok tengok gelagat beliau yang cuba beraksi tu.Huhuu! Adik beradik sekeliling pun tak kurang dengan adegan & tips bergambar yang diaorang cadangkan. Lagi over...lagi bagus kata diaorang!Padahal sesaja seronok membahan pengantin baru gituew.Uhukkss:P Walaupun family saya tak …